076 - 514 19 29
MEATANDMORE

De zaak vol smaak

Foto 1
Foto 2
Foto 3

Over ons vlees

Ons rundvlees komt van onze “eigen” boerderij, de familie Van Rooy heeft een runder boerderij waar ze het ras `Belse Blauwe’ hebben die ze fokken voor een aantal slagerijen in Nederland. Wij vinden het belangrijk dat we weten waar onze runderen vandaan komen, wat ze hebben gegeten, hoe vaak ze hebben gekalfd en waar ze in de wei hebben gestaan. Dit is van groot belang voor de smaak en malsheid van het vlees. Ons kalfsvlees komt hier ook vandaan. Zie ook www.weivlees.nl

Ons varkensvlees komt van Patrick van den Berg, deze leverancier heeft een groep van boerderijen die voor hem het speciaal KDV (keten duurzaam varkens) varken fokt. Dit varken voldoet aan een hoog kwaliteitsnorm en deze varkens zijn alleen relatief jonge vrouwelijke dieren. Deze hoge standaard eis uit zich in een sappig en malse stukje vlees.

Onze kippen komen van Van de Berkel. Deze poelier levert een kwalitatief goede eerlijke kip waarbij ik de klant een keuze laat maken tussen een ‘eerlijke kip en een scharrel kip. Een scharrel kip heeft meer bewefingsruimte en iets ander voer. Veel mensen kiezen hiervoor uit dier vriendelijke motieven.

Onze vleeswaren worden gemaakt van bovenstaande dieren zodat we ook hier een hoge standaard kunnen garanderen.